Bijzonder uitstel van betaling belastingschulden

Update 23-03-2020:

Het is inmiddels duidelijk hoe het uitstel moet worden aangevraagd. Dit moet middels een brief gericht aan: Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen. Als u gaat voor de standaardtermijn van 3 maanden in verband met het coronavirus hoeft u geen derdenverklaring toe te voegen.

Publicatie 18-03-2020:

Om de gevolgen van het coronavirus voor ondernemers te verzachten, neemt de Belastingdienst maatregelen. Bent u ondernemer of zzp’er en hebt u betalingsproblemen door het coronavirus? Dan kunt u, nadat u aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kunt u zelf uw voorlopige aanslag aanpassen. Verder verlagen ze tijdelijk de invorderingsrente en de belastingrente.

Bijzonder uitstel van betaling
U kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Stuur daarvoor een brief aan de Belastingdienst. In de brief vraagt u om uitstel van betaling en legt u uit hoe u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. De Belastingdienst stopt dan met invorderingsmaatregelen. En een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft u niet te betalen.  Bij het indienen van het verzoek maar tenminste binnen 4 weken na aanvraag dient een externe deskundige zoals wij een verklaring toe te voegen aan uw uitstelverzoek.

U kunt nu nog geen uitstel voor alle belastingen aanvragen. Dit kan pas nadat u de aanslag hebt ontvangen.

Verlaging van uw voorlopige aanslag
Verwacht u een lagere winst door de uitbraak van corona en betaalt u nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kunt u uw voorlopige aanslag wijzigen, zodat u direct minder belasting betaalt. Verlaag daarvoor uw inkomsten. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die u in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijgt u het verschil terugbetaald.

Vragen
Indien u vragen hebt neemt u dan gerust contact op met ons kantoor via 0591-714372.