Compensatieregeling getroffen sectoren

Update 15-04-2020

De lijst met SBI codes is weer uitgebreid. Daarnaast is er voor onder andere rijschoolhouders een vrijstelling gekomen met betrekking tot het hebben van een fysieke vestigingsplek anders dan het woonadres. Voor meer informatie bel gerust.

Update 30-03-2020

Er zijn veel sectoren op dit moment nog uitgesloten. Wel is inmiddels bekend dat de non-food detailhandel zal worden toegevoegd aan de lijst met SBI- codes. Echter is het van belang dat u goed kijkt of uw SBI- code wel overeenstemt met uw feitelijke activiteiten. Als u van mening bent dat uw SBI-code toch had moeten worden toegevoegd aan de lijst kikt u dan hier

Alhoewel de storing verholpen is blijft het systeem momenteel nog wat instabiel.

Update 28-03-2020

Er is een storing.  Via deze pagina kun je op de hoogte gehouden worden van de storing.

Update 27-03-2020

Vanaf vandaag is het mogelijk om een aanvraag in te dienen via deze pagina van het RVO. Er zijn een aantal voorwaarden. De eerste voorwaarde is dat je bij de Kamer van Koophandel een SBI code moet hebben die op de lijst voorkomt. Daarnaast gelden er nog een beperkt aantal aanvullende voorwaarden. Het lijkt erop dat er toch nog best veel bedrijven niet voor de regeling in aanmerking komen omdat ze niet de juiste SBI code hebben. In de gepubliceerde regeling staat echter dat dit een eerste lijst is. Dus als u van mening bent dat uw bedrijf er toch onder had moeten vallen schroom dan niet om ons te e-mailen en ook zelf bij eventuele branche-organisaties aan te kloppen. Het aanvragen kan met E-herkenning of Digid. Heeft u deze niet dan kunt u die aanvragen. Voelt u zich niet vertrouwt met de materie dan kunnen wij de aanvraag verzorgen. Daarvoor hebben we wel een machtiging van u nodig.

Bericht van 23 maart 2020

Bent u als ondernemer getroffen door overheidmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis? Er komt een tegemoetkoming voor de eerste nood. Nog niet alle details van de regeling zijn bekend. Zodra ze bekend zijn, plaatsen we het op deze pagina.

Het coronavirus en de maatregelen die het kabinet heeft genomen hebben enorme consequenties voor een aantal sectoren in het bijzonder. Ondernemers in de horecasector hebben de deuren verplicht moeten sluiten. In de culturele sector geldt hetzelfde voor veel ondernemers, en zijn buitenlandse tournees of producties onmogelijk. Organisatoren van evenementen hebben evenementen moeten annuleren of verplaatsen. Ook in de reisbranche loopt de omzet hard terug.

Als gevolg hiervan lopen bedrijven in deze sectoren gedurende deze periode veel inkomsten mis. Ook zijn er soms extra (administratieve) kosten, bijvoorbeeld voor het terugbetalen van kaartjes voor geannuleerde evenementen. De vaste lasten lopen intussen gewoon door, en uitgaven zijn in veel gevallen al gedaan. Deze inkomsten kunnen bovendien moeilijk worden ingehaald wanneer de COVID-19-uitbraak achter de rug is.

Tegemoetkoming van € 4.000
Er komt een tegemoetkoming voor de eerste nood bij ondernemers die zijn getroffen als gevolg van overheidmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis en die hun omzet geheel of grotendeels zien verdwijnen. De tegemoetkoming voor deze categorie ondernemers betreft een forfaitair bedrag van € 4000,-. Het kabinet houdt nauwlettend een vinger aan de pols bij getroffen sectoren. Er komt een overzicht van bedrijven die hiervoor in aanmerking komen.

De meest recente informatie over de regeling is te volgen via deze site.